Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Μια ακόμη δόση ποζεριάς

          Όλα προχωράνε τόσο γρήγορα. Χρόνια μετράω και σπαταλάω στο γύρω γύρω. Αναρωτιέμαι αν ότι έπραξα ποτέ, άξιζε πραγματικά τον κόπο. Κουράστηκα πολύ και για πολλά, βέβαια ποτέ δεν άκουσα ένα μπράβο για αυτά. Συνήθως με πετάγανε έξω από τα ίδια μου τα δημιουργήματα για να πάρουν αυτοί ένα μπράβο παραπάνω πατώντας πάνω μου. Δεν γαμιέται, ποτέ δεν έκανα κάτι για το κέρδος. Εκτός αυτού, το να επιζητώ επιβράβευση είναι μια μορφή πουλήματος. Αλληλεγγύη αδέρφια, βουλιάζουμε.

          Χαμένες λέξεις και σκέψεις, κι αν επιζητάς βαθύτερες εσωτερικές αναζητήσεις ή μάλλον, πιο κατανοητές, έπεσες σε λάθος παραμυθά. Εγώ ξέρω λίγες ιστορίες και τις αναμασάω, βάζω την σάλτσα μου και κάθε φορά σου μοιάζει λίγο διαφορετική, αλλά απλά είναι η ίδια από μια άλλη οπτική. Έχω μάθει να βλέπω από πολλών τα μάτια. Το απρόσωπο πρόσωπο με τις χίλιες μάσκες. Φιλιά στο προσωπείο και στα παιδιά που χαρήκαμε πέντε γεμάτα χρόνια πτώσης.

          Βαριά και ανάμικτα συναισθήματα κατρακυλάνε. Ξέρω ουσιαστικά δεν έχω κάτι να πω, ίσως για αυτό να λέω πολλά και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Είναι σαν ένα κομμάτι του Foxmoor. Όταν δεν πιάνεις πολλά, δεν είσαι εσύ ο χαζός, απλά αυτός δεν λέει τίποτα. Τώρα αρχίζεις και βλέπεις πιο καθαρά. Το ενοχικό σύνδρομο σε τυφλώνει. Να ξέρεις ότι ποτέ δεν είσαι εσύ ο τρελός, οι άλλοι είναι μέχρι να σου αποδείξουν το αντίθετο.

          Είχα πάρα πολλά να πω αλλά ουσιαστικά τίποτα. Μια ακόμη δόση "ποζεριάς" θα λέγανε καλοθελητές. Η απλά μια δόση απογοήτευσης. Χαμένος κάπου στα συναισθήματα και στις σκέψεις μου. Αν ψήνεσαι για καφέ σφύρα. Αρκεί να τον πάρουμε στο χέρι και να αράξουμε κάπου που να βλέπω μάσκες να πηγαινοέρχονται.

2 σχόλια:

 1. Γαμώ την αμαρτία μου.
  Κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά στο blog σου, κάθε μέρα ένα βήμα παραπέρα στην μελαγχολία.
  Η μαλακία είναι οτι μ'αρέσει.
  Αυτό με ανησυχεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H melanxolia einai kali, otan se bazi se skepsis, se anazitisi, se exelizi. O kindinos einai na gini fetix, ekei apotrabiemai.

   Διαγραφή