Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Πρασινοσκούφης στο Ξυπόλυτο Τάγμα

          Δυστυχώς στην άθλια και γαμημένη χώρα που ζούμε και λέγεται Ελλάδα, είναι γνωστό σε όλους μας, ότι υπάρχει υποχρεωτική εννιάμηνη (παίζει να αυξηθεί) στρατιωτική θητεία. Όλοι όσοι μπαίνουν εδώ μέσα θέλω να πιστεύω, αναγνωρίζουν σαν πρόβλημα την ύπαρξη της. Πρώτο βήμα λοιπόν για την επίλυση του προβλήματος, είναι η αναγνώριση του. Η κατάργηση αυτού του φασιστικού θεσμού θα πρεπε να είναι άμεση, αλλά δυστυχώς η άνθρωπο-μάζα που μας περιβάλλει, είναι πολύ ηλίθια για να περιμένεις λύση από δαύτη. Εξάλλου ο στρατός, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, και αυτά δεν είναι ούτε τα δικά μου, ούτε τα δικά σου, αλλά τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

          Έχει ξεκινήσει πρόσφατα μια προσπάθεια, από μια ομάδα ανθρώπων από τα Γιάννενα, με το όνομα "Ξυπόλυτο Τάγμα". Αντιμιλιταριστές και αρνητές ολικής στράτευσης. Παραθέτω link. Έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες και κινητοποιήσεις που άξιζαν προσοχή κατά την άποψη μου, και θα έπρεπε να στηριχθούν από τον χώρο, αλλά δυστυχώς δεν είδα πολλούς, ούτε στις συνελεύσεις, ούτε στις πορείες που έγιναν. Αυτό είναι ντροπή για το κίνημα, αφού ο στρατιωτικός θεσμός και η ιδεολογία που καλλιεργεί και προάγει, μας αφορά όλους.

          Πρόσφατα, για την ακρίβεια στις 13/12/2011, έγινε το στρατοδικείου του ολικού αρνητή στράτευσης Γεράσιμου Κορωναίου. Παραθέτω link. Μαζευτήκαμε ένα λεωφορείο και δυο-τρία αμάξια κόσμος από την Πάτρα, για να πάμε ως αλληλεγγύη στο δικαστήριο. Έξω από το δικαστήριο αντικρίζουμε παραταγμένους της πουτάνας τους ματάδες. Αντιθέτως, εκτός της πατρινής συμμετοχής, παίζει να υπήρχαν καμία δεκαπενταριά, άντε είκοσι το πολύ αλληλέγγυοι από τα Γιάννενα (πιθανόν και κάνα πεντάρι μέσα σε αυτούς από Αγρίνιο). Τραγικό. Δεν γίνετε ρε φίλε να περνάει στρατοδικείο ένας ΠΟΛΙΤΗΣ και όλος ο αριστερός, αναρχικός, αντί-εξουσιαστικός χώρος να μην δίνει το γαμημένο παρόν, αλλά να είμαστε το πολύ εκατό νοματαίοι όλοι κι όλοι. Άθλιο. Απαράδεκτο της υπόθεσης επίσης, είναι ότι ο λόγος που ήρθαν τόσα πολλά άτομα από την Πάτρα, είναι γιατί ο Κορωναίος είναι πατρινός και "θαμώνας" στο παράρτημα. Δηλαδή αν ήταν από το Αγρίνιο, (τυχαία πόλη) θα είχαν έρθει άτομα από τις καταλήψεις του Αγρινίου και το υπόλοιπο κίνημα στ' αρχίδια του; Αν ήμουνα εγώ αυτός που το κανε; Ποιος θα ερχόταν ενώ δεν συμμετέχω σε κάποια κατάληψη; Μάλλον κανείς εε; Άρα στ' αρχίδια μας η ιδεολογία και η αλληλεγγύη ε; Μην ανησυχείτε, δεν περίμενα και κανέναν. Ούτε ήρθα για να κάνετε στο μέλλον το ίδιο για μένα. Δεν πιάνω τι σκατά σκέφτονται όλοι. Περιμένουν να δείξουν αλληλεγγύη και στήριξη στους φίλους τους και στους "συντρόφους" τους κοντόφθαλμα; Δεν γίνετε να έχει γίνει της πουτάνας στο internet, να διαβάζω σε sites θα σκάσει λεωφορείο από Αθήνα, λεωφορείο από Θεσσαλονίκη και να μην βλέπω κανέναν. Εγώ είχα ετοιμαστεί ψυχολογικά για μακελειό σαν πήγαινα επάνω (προφανώς το ίδιο και οι ματάδες). Μπράβο σύντροφοι, τρολάρατε την εξουσία με τις διαδικτυακές σας ποζεριές, αλλά από αλληλεγγύη, τα αρχίδια μου. Ενημερωτικά αξίζει να πούμε ένα ευχαριστώ στους ματάδες που τίμησαν με την παρουσία τους πιο πολύ την απόφαση του Κορωναίου από το ίδιο το κίνημα (αφού ήτανε περισσότεροι από μας). Προσωπικά δεν τον ξέρω τον Κορωναίο, ούτε αράζω ιδιαίτερα στο παράρτημα αλλά ακόμη και μπουνιές να είχα παίξει μαζί του, σε αυτήν του την επιλογή θα τον στήριζα και θεωρώ ότι οποιοσδήποτε έχει λίγο μυαλό θα έπρεπε να τον στηρίξει, αυτόν και κάθε άτομο που δείχνει την πολιτική όψη του κέρματος. Αξίζει να διαβάσεις την επιστολή που έστειλε ο Γεράσιμος Κορωναίος στο στρατολογικό γραφείο της Πάτρας. Παραθέτω link.


          Βέβαια, για να μην πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, με το να δηλώσεις αρνητής ολικής στράτευσης, ποτέ δεν παίρνεις χαρτί ότι τελείωσες την στρατιωτική σου θητεία (το χαρτί δηλαδή που παίρνεις όταν πας κανονικά ή όταν κάνεις εναλλακτική θητεία ή όταν παίρνεις Ι5 απαλλαγή). Αυτό σημαίνει πως πάντα θα το έχεις σαν πρόβλημα και δεν ξεμπερδεύεις. Η εναλλακτική θητεία είναι τραγική, (δεκαοκτάμηνη) χάνεις τον διπλάσιο χρόνο από την ζωή σου. Το Ι5 θα σου προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα αύριο και δυσκολίες στην αγορά εργασίας. Βέβαια αν έχεις κάποια στρωμένη δουλειά ή λεφτά πίσω σου στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το να πας και να τον φας στην μάπα, έχει ως αποτέλεσμα να χάσεις εννέα μήνες από την ζωή σου και να σε γαλουχήσουν με τις σκατένιες αξίες τους. Διάβασε την μπροσούρα του ξυπόλυτου τάγματος, τα λέει πιο αναλυτικά και μαζεμένα. Παραθέτω link. Άρα καταλαβαίνεις πιστεύω, πως ουσιαστική λύση δεν υπάρχει και η κατάργηση του θεσμού είναι αναγκαία.

          Για όσους πιθανόν στρατόκαυλους έτυχε να το διαβάσουν και βιάστηκαν να μιλήσουν και να πούνε την μαλακία τους, ναι έχω πάει στρατό και έγινα "άντρας". Ξέρω τον θεσμό πάρα πολύ καλά εκ τον έσω. Δεν διαφέρει καθόλου από έναν κουβά γεμάτο σκατά. Ίσα ίσα, εγώ τον είδα και με πολύ χειρότερο μάτι. Υπηρέτησα την γαμημένη αυτή σημαία και το γαμημένο αυτό κράτος εννέα μήνες από την ζωή μου στις ειδικές δυνάμεις. Όχι δεν πιστεύω στο έθνος. Όχι, δεν θα σκότωνα για τα συμφέροντα των αφεντικών, που μου έραψαν το γαμημένο εθνόσημο στο μπράτσο και μου έδωσαν ένα M-16 ασορτί με τα φασιστικά, ρατσιστικά, εθνικιστικά, χουντικά τους συνθήματα. Αν μπορούσα να τους σκότωνα όλους, θα ήμουνα πρώτος και καλύτερος. Και δυστυχώς πιο μπροστά από σένα φίλτατε άναρχο-εναλλακτικέ-σύντροφε που βιαστικές και εσύ να πεις την μαλακία σου. Φαίνεται αυτός που νιώθει και αυτός που παίρνει πόζες από χιλιόμετρα. Όταν σας πλησιάζω αηδιάζω και φταρνίζομαι. Έχω αλλεργία στα ποζέρια.

          Επειδή βλέπω γενικότερα ότι απασχολεί πολλούς το θέμα, θα το αναλύσω. Πήγα στρατό για να τελειώνω, όντας παιδί που δεν έχει στρωμένη δουλειά, ούτε λεφτά πίσω του. Βλέπεις, η κοινωνία μας απαρτίζεται από πολύ μεγάλα ζώα και το να μην πας στρατό είναι κοινωνικά κατακριτέο. Αύριο στην αγορά εργασίας θα έχεις προβλήματα με το να μην έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δεν σε παίρνουν εύκολα για δουλειά. Με μια απαλλαγή βλέπεις, είσαι ή τρελός ή ναρκομανής. Άσχετο αν είμαι τρελός και ναρκομανής, πρόσθεσε και το πούστης. Ναι, μάλιστα, πούστης πρασινοσκούφης. Άλλα, όπως μου είχε πει κάποτε και ο gadfly "Να ξέρεις Jan, Όταν μιλάς με βατράχια καταντάς στο να κάνεις κουάξ-κουάξ.".

          Πιο αναλυτικά, ο λόγος που πήγα ειδικές δυνάμεις (μιας και έχω δεκτή επιθέσεις από τον αναρχικό χώρο για αυτό, να το εξηγήσω και γραπτά) χωρίζεται σε δυο μέρη: ο πρώτος πολιτικός και ο δεύτερος κοινωνιολογικός. Πρώτον, αφού έκανα που έκανα τον συμβιβασμό να πάω στρατό, θεώρησα ότι θα μπορούσα να επωφεληθώ και να πάρω κάποιες πολεμικές/στρατιωτικές γνώσεις που πιθανόν να μου ήταν χρήσιμες. (Ενημερωτικά, για τον ίδιο λόγο προτείνει το ΚΚΕ να πας στρατό, αλλά εν τέλει είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΘΟΣ σαν συλλογισμός. Δεν παίρνεις καμία στρατιωτική γνώση, ούτε καν στις ειδικές δυνάμεις.). Σκέφτηκα από την μια "Τι σκατά πρασινοσκούφης πάω. Τουλάχιστον θα μάθω να σκοτώνω.". (Πράγμα που δεν έμαθα, διότι ο στρατός, εξυπηρετεί καθαρά ιδεολογικούς σκοπούς. Σε βάζει σε ένα κλίμα ιεραρχίας, συμβιβασμού, εγωκεντρισμού, μικροαπατεωνιάς, λούφας, συνολικής αδιαφορίας και κομπίνας. Σε βάζει σε μια ουσιαστικά καπιταλιστική σχέση εργασίας με σένα σαν τυπικό εργάτη/σκλάβο/εργαζόμενο/δούλο και τον μόνιμο/στέλεχος/ανώτερο σαν εργοδότη/αφεντικό/γαμιά του σπιτιού σου. Κοινώς δημιουργεί μικρούς, πειθήνιους και φοβισμένους ανθρώπους.). Από την άλλη σκέφτηκα "Αν δεν μπορώ να αντέξω ψυχολογικά εννέα μήνες βυθισμένος στα σκατά, θα αντέξω ψυχολογικά το μακελειό μιας επανάστασης.". Ο δεύτερος λόγος, ήταν να τεστάρω τον εαυτό μου σε μια ακραία κατάσταση. Κλεισμένος σε ένα χώρο γεμάτο εθνίκια, φασιστάκια, μελλοντικούς ειδικούς φρουρούς και χρυσαυγιτάκια, θα ήταν μια ευκαιρία να ψυχολογήσω και να γνωρίσω καλύτερα τον εχθρό.


          Ο τρόπος που βλέπω τον στρατό, περιγράφεται εύκολα και γρήγορα στο παραπάνω short-film. Για να πω και μια μεγάλη αλήθεια μετάνιωσα που πήγα στρατό γιατί για μένα ήταν ένας τεράστιος συμβιβασμός και επέδρασε πάρα πολύ αρνητικά στην ψυχική μου υγεία και στην σωματική μου κατά επέκταση. Κοινώς ο στρατός με γάμησε. Τώρα θα έπαιρνα ένα I5 λόγο ναρκωτικών, που είναι και εύκολο να το πάρεις. Τέλος με μένα, στην τελική πολλά εξήγησα για άτομα τα οποία είναι πολύ στενά για να με ακούσουν και να με καταλάβουν. Άλλωστε αν δεν ήταν, δεν θα δεχόμουν επίθεση και κριτική από τους "true" επαναστάτες, ενώ συμμετείχα σε μια αντιμιλιταριστική πορεία. Αντικινηματικές συμπεριφορές και δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι βολεμένοι, ψευτοεπαναστάτες στο κίνημα. Για κλείσιμο, θα βάλω ένα κομμάτι που ταξίδευε η σκέψη μου σχεδόν κάθε μέρα στο στρατιωτικό κελί.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ.

1 σχόλιο: