Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Προχώρα μπροστά

          Κοιμάσαι γυμνή στο κρεβάτι μου, γλυκιά και υπέροχη όταν κοιμάσαι. Βασικά είσαι πολύ όμορφη, πολύ πιο όμορφη από όσο μπορείς να πιστέψεις, μάλλον γιατί δεν σε έχεις δει ποτέ να κοιμάσαι. Κάθομαι και χαζεύω το πρόσωπο σου, σε κάποιες φάσεις, ψιλό ξυπνάς και μου χαμογελάς. Το πρωί δεν θα τα θυμάσαι.

          Έχει ήδη περάσει ένας μήνας που είσαι εδώ. Όλη μέρα γκρινιάζεις, αλλά το αστείο είναι ότι θα μου λείψεις όταν φύγεις. Μακάρι να μην γκρίνιαζες τόσο, όλα θα ήταν πιο ήρεμα. Βασικά δεν θα θελα να φύγεις, αλλά ο καθένας πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα. Εγώ έχω δουλειά και εσύ να προχωρήσεις την ζωή σου και να εξελιχθείς. Μη φοβάσαι όλα είναι ένας κύκλος, προχώρα μπροστά και θα με βρεις. Προχώρα μπροστά.

          Αύριο θα είναι καλύτερα δεν λένε; Όλοι κάνουμε όνειρα και σχέδια, αλλά πάντα λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Να σου, αποκοιμήθηκες και μαζί σου αποκοιμήθηκε και η αισιοδοξία μου. Με κάνεις πιο χαρούμενο από ότι είμαι συνήθως, μου δίνεις όρεξη να κάνω σχέδια που δεν θα έκανα μόνος. Μα η απαισιοδοξία μου, είναι η λογική και η αισιοδοξία ένα συναίσθημα. Όταν όλα δείχνουν ότι θα πάνε σκατά είναι λογικό να είσαι απαισιόδοξος.

          Ποιο ήτανε το θέμα του κειμένου; Ούτε εγώ ξέρω. Βασικά δεν υπάρχει θέμα, ούτε έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Μου είχες πει ότι θα ήθελες να κάνουμε κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα το θυμάμαι για πάντα. Μην ψάχνεις άδικα, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βράδια που σε έπαιρνα αγκαλιά για να κοιμηθούμε, το πως χτύπαγε η καρδιά σου και το πόσο όμορφα ένιωθα δίπλα σου. Ήσουν και θα 'σαι πάντα μοναδική για μένα.

8 σχόλια: