Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Είναι ΝΑΖΙ κανείς στο κέντρο

          Κατά καιρούς, με έχεις διαβάσει και δει να στοχεύω και να κριτικάρω αναρχικούς και αριστερούς. Γενικά άτομα που εντάσσονται μέσα στο κίνημα και στην δράση του. Ο λόγος δεν είναι γιατί έχω κάποιο συγκεκριμένο "φετίχ" με το να "κράζω", ούτε γιατί έχω πρόβλημα με την αναρχική ιδεολογία, προφανώς κάπου εκεί εντάσσομαι και εγώ. Ο λόγος που τόσα χρόνια στοχεύω σε "συντρόφους", είναι διότι από αυτούς έχω απαιτήσεις. Δεν έχω απαιτήσεις από τους δεξιούς και τους φασίστες. Αυτοί ξέρω ότι είναι για σκότωμα. Έχω απαιτήσεις όμως από αναρχικούς που ντροπιάζουν την ίδια τους την ιδεολογία ή ακολουθούν ένα προβαλλόμενο lifestyle μολύνοντας αξιοπρεπείς δράσεις. Για αυτό και κατά καιρούς υπάρχουν κριτικές καταπέλτες, διότι θέλω ένα δυνατό αναρχικό κίνημα και μορφωμένους επαναστάτες. Ένα κίνημα επικίνδυνο και όχι κατευθυνόμενο από την αστική παραπληροφόρηση.

          Ο λόγος που έκανα την παραπάνω εισαγωγή - είναι για να πω ότι προφανώς και τόσα χρόνια ασχολούμαι με δράσεις, βαφτισμένος "τομίασμα" ανάμεσα στους "ανθρώπους", εισπράττοντας το αντίστοιχο μίσος και την κοινωνική κριτική των χώρων που εντάσσομαι και κριτικάρω με τον πιο άσχημο τρόπο, θέλοντας να ενοχλήσω ώστε να ακουστώ και να επηρεάσω - είναι διότι με την άνοδο του φασιστικού/εθνικιστικού κινήματος και τις αντίστοιχες κρατικές φασιστικές δράσεις ενάντια των καταλήψεων, ο φασίστας έχει αρχίσει και γίνετε υπερβολικά επικίνδυνος και δεν έχουμε την πολυτέλεια για εκ των έσω κριτική με τον επιθετικό και εριστικό τρόπο μου. Μαχαίρωσαν έναν ακόμα αναρχικό πρόσφατα σε μια συμπλοκή, τραμπουκίσανε κόσμο στο κέντρο της πόλης κάνοντας έλεγχο στα πράγματα τους. Πολύς κόσμος έχει αρχίσει να φοβάται να κυκλοφορήσει στο κέντρο με το άνοιγμα των γραφείων. Ανησυχούν τα άτομα που αράζουν στις πλατείες για το αν θα τους την πέσουν ανα πάσα στιγμή. Η κατάσταση έχει ξεφύγει.

          Η άνοδος της Χ.A. στην βουλή και στις αμόρφωτες φτωχογειτονιές είναι συνεχής και ραγδαία. Δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι έξυπνος, είναι χαζός και πονηρός, μιλώντας πάντα για την πλειοψηφία. Οι κουτοπόνηροι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνοι, αυτούς πρέπει να τους φοβόμαστε γιατί είναι απρόβλεπτα ηλίθιοι, άρα απρόβλεπτα επικίνδυνοι. Η Χ.A. παίζει σωστά και οργανωμένα το παιχνίδι της, έχει μπει στην βουλή και μέσω αυτής ασκεί πίεση ενάντια των καταλήψεων, χρησιμοποιεί μακιαβελικές τακτικές, με σκοπό την εκμηδένιση του μόνου πραγματικού της εχθρού στην κοινωνία μας, το αντιφασιστικό/ αντιεξουσιαστικό κίνημα. Παρουσιάζουνε εντός βουλής τις αναρχικές δράσεις με πραγματικά φασιστικά παραληρήματα και το αστείο είναι ότι συγκεκριμένες δράσεις από αυτές που παρουσίασαν προκάλεσαν την μισή ζημιά από δικές τους δράσεις και ήτανε και αντίποινα για τα δικά τους μαχαιρώματα. Ένα ελληνικό αυτοκίνητο σπασμένο άλλωστε, έχει μεγαλύτερη αξία από έναν αναρχοάπλυτο νεκρό. Οι μπάτσοι είναι ενταγμένοι στους κύκλους τους, ασκούν πίεση μέσω βουλής, κάνουνε δράσεις ανενόχλητοι, έχουνε πάρει μεγάλο θάρρος οραματιζόμενοι μια νέα χούντα ή μια νέα Ναζιστική Γερμανία. Οι καιροί είναι δύσκολοι και στριμόκωλοι και ο εχθρός δεν πρέπει να υποτιμάτε, ούτε να παίρνετε στην πλάκα. Πριν την δράση υπάρχει η προετοιμασία και το σχέδιο εκτέλεσης. Αν κάποιος είναι να κάνει πράξη, πρέπει να την κάνει οργανωμένα, όχι άλλες σπασμωδικές κινήσεις.

          Πιστεύω ότι η αντιφασιστική δράση είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να γίνει αυτόν τον καιρό. Ξέρω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που κινείται υπόγεια και δρα "τρομοκρατικά", ενάντια στο φασισμό. Αυτούς τους σέβομαι και έχουνε ένα ταπεινό ευχαριστώ από μένα για την προσφορά τους. Όσο μπορούμε συμμετέχουμε και στηρίζουμε. Αλληλεγγύη σε κάθε αντιφασίστα και αντιεξουσιαστή, για μια κοινωνία δίχως φασισμό, ρατσισμό και εκμεταλλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου