Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Rap Live: Οικονομικής ενίσχυσης συλληφθέντων @Κάτω Πολυτεχνείο, 19/7

       
          Την Κυριακή 19/7, παίζουμε για τους συλληφθέντες της Τετάρτης 15/7. Όλα διοργανώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα και βιαστικά λόγο συνθηκών, για αυτό και η ενημέρωση έγινε τελευταία στιγμή. Το ποσό που χρειάζεται για τα δικαστικά έξοδα είναι μεγάλο, για αυτό και υπήρχε η αναγκαιότητα να γίνει το συντομότερο μια τέτοια κίνηση για την ενίσχυση του ταμείου.

          Όσο βάναυση και αν γίνει η καταστολή, ακόμη και όταν το κράτος δείξει το ολοκληρωτικό του πρόσωπο, δεν θα αφήσω κανέναν στα βρωμόχερα του. Για την ενοποίηση λόγου για πράξης και την διάχυση της εξέγερσης, μέχρι την ολική σύγκρουση. Τα λέμε στους δρόμους ή στα δικαστήρια.

Παραθέτω το συνυπογεγραμμένο κείμενο από το line up του live:

          "Στις 15/07 με αφορμή την ψήφιση του πρώτου σκέλους του τρίτου μνημονίου, ως έκφανση των κοινωνικοπολιτικών αναταραχών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Ένα από τα αναρχικά μπλοκ  επέλεξε την συνειδητή σύγκρουση στο δρόμο με τα σώματα της κρατικής καταστολής. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν συλλήψεις ατόμων που είτε έτρεχαν να γλυτώσουν, είτε προστάτευαν τους συντρόφους τους, είτε βρισκόταν σε οπισθοχώρηση μέχρι την επόμενη επίθεση.

          Εμείς ως κομμάτι του κόσμου του αγώνα, στεκόμαστε δίπλα στους ομήρους του κράτους και οργανώνουμε το παρών live για την οικονομική τους ενίσχυση ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και για να γίνει σαφές ότι κανένα άτομο δεν θα μείνει μόνο του απέναντι στην επίθεση της κυριαρχίας.

          Το παρών live δεν είναι απλά μια εκδήλωση εργαλειακού χαρακτήρα αλλά για μας αποτελεί πολιτική δράση, κομμάτι των κινητοποιήσεων που στοχεύουν στη σύγκρουση με το υπάρχον και την αναβάθμισή της. Θεωρούμε το rap ως ένα εξεγερτικό μέσο και προκρίνουμε την ανάπτυξη της εξεγερτικής τέχνης ευρύτερα, δίνοντας της πολιτικά χαρακτηριστικά μέσω της οριζόντιας συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων, την παραγωγή συνδιαμορφωμένου ενιαίου λόγου από τους συμμετέχοντες και το σπάσιμο του δίπολου πομπού-δέκτη, καλλιτέχνη-ακροατή με σκοπό την εναντίωση στην παθητικότητα που επιβάλει η κοινωνία του θεάματος.

          Για μας η σύγκρουση δεν είναι η “ακραία” έκφανση του κοινωνικού αναβρασμού ούτε μια πρακτική που εφαρμόζεται μόνο υπό συνθήκες εξόφθαλμης καταπίεσης από την εξουσία, αλλά είναι η προσωποποίηση της συνείδησής μας και του πάθους μας για ελευθερία ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης, ενάντια στην κανονικότητα, τον μικροαστισμό, την δια της βίας, επιβαλλόμενη τάξη και ασφάλεια. Είναι ο πόλεμος μας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είτε αυτά σε φυλακίζουν είτε σου δίνουν δουλειά.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

όλα δένουν, ex nihilo, σκλάβος, το μίασμα. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου