Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Live: Οικονομικής ενίσχυσης @ΑΣΟΕΕ, 21/11


          Το Σάββατο 21/11, παίζω ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο κόσμο του αγώνα που ακόμα κατεβαίνει στο δρόμο και καλώ με την σειρά μου τον ίδιο κόσμο να πλαισιώσει την δράση μου. Μέχρι το επόμενο ραντεβού στα οδοφράγματα. Η Ρώμη θα καίγεται.

Παραθέτω το συνυπογεγραμμένο κείμενο από την συνέλευση και το line up του live:

          "Στις 15/07 (ημέρα ψήφισης του πρώτου σκέλους του τρίτου μνημονίου), κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, κάποιοι/ες αναρχικοί/ές είχαν επιλέξει συνειδητά να συγκρουστούν στον δρόμο με τους μπάτσους. Μια σύγκρουση, ως απόρροια της εξεγερσιακής λογικής, που αντιτίθεται στη συνδιαλλαγή και τη συνθηκολόγηση με το κράτος και τους φορείς του, που επιτίθεται στη νοοτροπία της κοινωνικής παθητικότητας και της παράκλησης προς τους εξουσιαστές. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής ήταν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις ατόμων. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών, καθώς και των μετέπειτα κινήσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν, προέκυψαν υλικοτεχνικές απώλειες και φθορές.

          Τέσσερις μήνες μετά, τα έξοδα που προέκυψαν (δικαστικά και υλικοτεχνικά) δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, γι' αυτό και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το παρόν live οικονομικής ενίσχυσης. Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε τα προτάγματα με βάση τα οποία συγκρούστηκαν τα συντρόφια (ανυποχώρητη σύγκρουση στο εδώ και στο τώρα με το κράτος και το κεφάλαιο). Θεωρούμε τους εαυτούς μας και την εκδήλωση αυτή κομμάτι του αγώνα που είναι συνεχιζόμενος και, μέσω αυτής της κίνησης, θέλουμε να γίνει σαφές πως η αλληλεγγύη δεν έχει βραχύβια μνήμη και πως κανένα άτομο δε θα μείνει μόνο του στα χέρια μπάτσων, δικαστών, εισαγγελέων και λοιπών καθαρμάτων.

          Στον πυρήνα αυτού του live ενσαρκώνεται η θέση μας ότι η τέχνη που προωθούμε είναι εξεγερτική και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολύμορφου αναρχικού αγώνα. Το live είναι αυτοοργανωμένο και όλα τα χαρακτηριστικά του έχουν προκύψει από οριζόντιες διαδικασίες.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

αναρχικοί/ες
αλληλέγγυοι/ιες"


          *Ενημέρωση (21/11/2015 - ΩΡΑ:18:00): Το live μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο, λόγω συνθηκών (Λουκέτο ΑΣΟΕΕ), θα εξηγηθούν καλύτερα οι συνθήκες στο live καθώς και με κείμενο μετά την απολογιστική συνέλευση. Προσωπικά, ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων στον κόσμο που μπορεί να ταλαιπωρηθεί, για την καθυστερημένη ενημέρωση και για την προχειρότητα της διοργάνωσης, μόλις τώρα ενημερώθηκα και εγώ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα προτάγματα του live και θα κάνουμε ότι μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε για τα δικαστικά έξοδα των αγωνιστών. Τα λέμε στο πολυτεχνείο, σήμερα στις 20:00.

4 σχόλια:

  1. αν σπαταλούσατε τη μισή ενέργεια που σπαταλάτε για το λάηβ
    για να προστατέψετε τα συντρόφια πρίν τα συλάβουνε
    αντί να τρέχετε με το που δείτε ματά δεν θα χρειαζόταν ούτε πάρτυ να κάνετε.Επίσης γιατί επιλέγετε τόσο "κακό" line up αν θέλετε να μαζέψετε χρήματα για την κάλυψη εξόδων και καταλήγετε να κάνετε 1-2-ν live για τον ίδιο σκοπό; Γιατί δεν προσπαθείτε να βρείτε μουσικά σχήματα ή συντρόφους μουσικούς που να την παυλεύουν λίγο παραπάνω μουσικά και να μην είναι τόσο χάλια μουσικά;
    Α.Μπαζάρωφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Α.Μπαζάρωφ

      Χαίρομαι που κάποιος εξίσου εριστικός άνθρωπος, μοιράζετε τους ίδιους προβληματισμούς με μένα, και έχει το ίδιο ιδιόρρυθμο θράσος να το εκφράσει στην σελίδα μου. Αν βέβαια είσαι του χώρου και στην Αθήνα, θα προτιμούσα να ερχόσουν να με έπιασες επί του προσωπικού, ή να έπιανες κάποιον άλλων στο live, γιατί δεν είναι συντροφικός ούτε ο τόνος σου, ούτε το μέσο που επέλεξες, παρόλα αυτά, μου δίνεις την ευκαιρία για μια δημόσια τοποθέτηση, που θα λύσει τις απορίες και άλλων ατόμων που δεν είχαν το ίδιο θράσος μαζί σου να εκφράσουν τις σκέψεις τους (και για να μην παρεξηγηθεί στηρίζω 100% τα θρασύ άτομα). Μπορεί να είπες λίγες κουβέντες, αλλά οι απαντήσεις που ζητάς είναι μακροσκελείς, οπότε συγνώμη αν θα σε κουράσω.

      Σίγουρα η διοργάνωση ενός live είναι χρονοβόρα και αν κάποιος αντί να κάνει αντάρτικο πόλης κάθετε και διοργανώνει lives, σίγουρα χάνει το χρόνο του. Εγώ ο ίδιος θα του πρότεινα να μην ασχοληθεί, ούτε καν να έρθει να ακούσει κομμάτια που προπαγανδίζουν την δράση του. Άλλα, δεν νομίζω ότι όλοι όταν δεν διοργανώνουν lives οικονομικής ενίσχυσης, έχουν περάσει στο ένοπλο. Οπότε καλά είναι και τα lives οικονομικής ενίσχυσης, είναι κομμάτι του αγώνα και ενισχύουν τους αγωνιστές.

      Βέβαια το ότι κάποιος σπατάλησε χρόνο για ένα live, δεν σημαίνει πως έσπρωχνε και τους συντρόφους πάνω στους μπάτσους, όταν συγκρούονταν ή οπισθοχωρούσαν ή έτρεχε να σωθεί με το που είδε ΜΑΤ. Εκτός και αν ήσουν παρών και είσαι και μάρτυρας(δημόσιος), δηλαδή ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση του live και η διοργάνωση του προηγουμένου live που έπαιξα, είναι τα ίδια άτομα και μάλιστα διοργάνωσαν την πορεία και επίσης, τα ίδια αυτά άτομα, τρέχαν να σωθούν παρατώντας τον κόσμο πίσω. Συγνώμη που θα σου χαλάσω την ονείρωξη, αλλά ούτε αυτό το live έχει ίδια διοργάνωση με το προηγούμενο, ούτε κανένα από τα lives είχε την ίδια διοργάνωση με την πορεία. Καθώς προσωπικά δεν γνωρίζω καν την διοργάνωση της πορείας.

      Για την ιστορία και τους μπάτσους που μας διαβάζουν, το προηγούμενο live ήτανε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης όπου παίξαμε 4 mcs με κακό ήχο, πρόχειρα, σκατά και ήτανε ένα κακό live όπου μάζεψε λίγα χρήματα, μα στο τέλος της ημέρας, βοήθησε κάποιους που τους κυνήγαγε το κράτος, Οπότε, δεν ξέρω κατά πόσο δεν έπρεπε να γίνει. Εγώ πάντως στο δίνω, ότι ήτανε και κακό το live και σπατάλη χρόνου σε σχέση με τα έσοδα, αν δίναμε όσοι ήρθαμε να ακούσουμε ή να παίξουμε 20 ευρώ στο ταμείο, αντί να δίνουμε 1 ευρώ για μπύρα, θα είχαν μαζευτεί πολύ περισσότερα χρήματα σε λιγότερο χρόνο. Αλλά, η αλληλεγγύη πολλών συνοδεύεται με αντίτιμο και με κατανάλωση, σε αυτούς ελπίζω να κάνεις επίσης κριτική, όχι μόνο στις κινήσεις αλληλεγγύης.

      Διαγραφή
    2. Τώρα για το δεύτερο live (αυτό το live), με κάλεσε η συνέλευση για να παίξω, τους εξήγησα στην τοποθέτηση μου, ότι είμαι μια πολύ κακή επιλογή για να μαζευτούν χρήματα, ότι δεν έχω κοινό, ότι δεν παίζω πιασάρικα πράγματα, ότι για να παίξω, παίζω με συγκεκριμένα line ups, ότι ζητάω την συνδιαμόρφωση πολιτικού λόγου και την συνυπογραφή του από όλα τα άτομα που συμμετέχουν, ότι όλα αυτά θα καθυστερήσουν την δράση και τέλος ότι αντιλαμβάνομαι το live, ως προέκταση του αγώνα και την τέχνη μου ως εξεγερτική. Αν θέλουν να ακούσουν και να τοποθετηθούν στο πλευρό της εξεγερτικής τέχνης, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε και να βγάλουμε κείμενο. Επισημαίνοντας στο τέλος, ότι αν βέβαια πρωταρχικός σκοπός είναι να μαζευτούν χρήματα, ας καλέσουν κανέναν άλλων. Όπως φαίνεται και από το κείμενο που βγήκε, η διοργάνωση είχε και ως σκοπό την προώθηση της εξεγερτικής τέχνης και για αυτό με κάλεσε. Τέλος, αν είσαι Αθήνα, να έρθεις στο live να κουβεντιάσεις και με κανέναν άλλο, γιατί εγώ μιλάω μόνο εκ μέρους μου. Έτσι θα μπορέσεις να προτείνεις και καλύτερες μπάντες για την επόμενη φορά.

      Η θέση πάνω στην εξεγερτική τέχνη, δεν είναι κάτι που το ασπάζονται πολλοί μουσικοί, ούτε καν μουσικοί του χώρου. Ο τρόπος που προσωπικά τρέχω τα lives που παίζω, είναι πολιτικός από την αρχή του μέχρι το τέλος του και έτσι θέλω να συνεχίσω, παρότι μπορεί να στερηθώ καλύτερο ήχο, περισσότερο κοινό ή οτιδήποτε. Ο σκοπός μου είναι η διάχυση της εξέγερσης και η τέχνη μου ένα από τα μέσα μου, οπότε βαδίζω καλώς.

      Συνοψίζοντας, συμφωνώ στην κριτική σου, την κάνω και εγώ κάθε φορά που με καλούν να παίξω, ότι δηλαδή είμαι κακός για να μαζέψω χρήματα, δεν κάνω για αυτά, σίγουρα βέβαια με τιμάει που ο κόσμος του αγώνα, συνεχίζει να με καλεί, να βλέπει την τέχνη μου ως όχημα της εξέγερσης και να μοιράζομαι στιγμές με όσους έρχονται και με ακούν, όχι μόνο στα live, αλλά και στο δρόμο.

      υ.γ.
      Για την ιστορία, πολλοί μουσικοί και "καλλιτέχνες" για σένα, κρεμάνε τα πολιτικά lives, ρίχνουν πακέτα και πιστόλες. Τουλάχιστον εγώ, όποτε έδωσα τον λόγο μου ότι θα παίξω, ήμουν συνεπείς τόσο πολιτικά, όσο και στις πολιτικές μου θέσεις. Αν έχεις κάποια άλλη απορία, θα χαρώ να απαντήσω.

      Διαγραφή
  2. *Ενημέρωση: Το live μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο, λόγω συνθηκών (Λουκέτο ΑΣΟΕΕ), θα εξηγηθούν καλύτερα οι συνθήκες στο live καθώς και με κείμενο μετά την απολογιστική συνέλευση. Προσωπικά, ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων στον κόσμο που μπορεί να ταλαιπωρηθεί, για την αργή ενημέρωση και για την προχειρότητα της διοργάνωσης, μόλις τώρα ενημερώθηκα και εγώ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα προτάγματα του live και θα κάνουμε ότι μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε για τα δικαστικά έξοδα των αγωνιστών. Τα λέμε στο πολυτεχνείο, σήμερα στις 20:00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή