Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Αναρχική Ραπ κολεκτίβα Nova Roma

Τι είμαστε, πως δομηθήκαμε, πως κινούμαστε και που το πάμε.

Η Nova Roma είναι μια αναρχική ραπ κολεκτίβα. Η θέληση μας να εκφραστούμε αυτοοργανωμένα και οριζόντια, με το περιεχόμενο μας και τους όρους μας, μας ώθησε να συλλογικοποιήσουμε την κοινή μας ανάγκη για την δημιουργία πολιτικής μουσικής από τα κάτω. Κύριος σκοπός της Nova Roma, είναι η συμμετοχή, η στήριξη και η προώθηση του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, γιαυτό και δομήθηκε μέσα απ' το κίνημα και κινείται δια μέσω αυτού. Οργανωθήκαμε ως κολεκτίβα, διότι συλλογικοποιήσαμε τα μέσα παραγωγής για να δημιουργήσουμε από κοινού και σε ισότιμη βάση.

Για την δόμηση της Nova Roma, δημιουργήσαμε ένα κοινό ταμείο από τα ατομικά μας, που χρησιμοποιήθηκε για να αγοραστούν τα πρωταρχικά μηχανήματα για την παραγωγή και την ηχογράφηση μουσικής. Θεωρούμε ότι η πολιτική μουσική, πρέπει να ενισχύει και να ενισχύεται από τον πολιτικό χώρο που ανήκει. Γι' αυτό η Nova Roma, επιλέγει όχι μόνο να παίζει αποκλειστικά σε d.i.y. lives οικονομικής ενίσχυσης,  αλλά και να ενισχύει πολιτικούς σκοπούς μέσω του υλικού της που υπάρχει στα όποια distro, και διατίθεται αυστηρά με ελεύθερη συνεισφορά.

Βάση του παραπάνω σκεπτικού, αποσκοπούμε μελλοντικά το εγχείρημα να αποκτήσει πλήρως αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα, διότι αναγνωρίζουμε στα υπάρχοντα μέσα παραγωγής που αγοράσαμε την ρετσινιά της ιδιοκτησίας, ότι ναι μεν τα μέσα δεν υπόκεινται σε κάποιο άτομο, αλλά ακόμα ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο σχηματισμό. Θέλουμε να αποδεσμεύσουμε το αρχικό κεφάλαιο από το ταμείο της κολεκτίβας, να κολεκτιβοποιήσουμε ολικά τα μέσα παραγωγής, ώστε αυτά να ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον σκοπό τους, την διάχυση του αναρχικού λόγου και της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης.

υ.γ.
Αναγνωρίζουμε το παρόν κείμενο, ως τον πρώτο λόγο της ομαδοποίησης, ύστερα από εσωτερική ζύμωση και εισχώρηση νέων μελών. Μελλοντικά θα ακολουθήσει μια εκτενέστερη ανάλυση για την ταυτότητα μας και τις θέσεις μας. Το παρόν κείμενο αποτελεί την εισαγωγή.

17/12/2016 
NOVA ROMA


2 σχόλια:

  1. τα έσταξε ο μπαμπάκας πάλι φλωράκια
    είστε νούμερα χρηματοδοτούμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή